Posted by: hanime303 | March 17, 2009

jawab saman pijah!

Ini adalah kali pertama aku ditag!

Aku memang tak tahu la ape mende tag ni…

3 hari lepas aku  dapat comment dari pijah yang mengatakan aku ditag…so aku pun tergaru-garu la kepala aku…ape mende la tag ni…”name tag” kew ( matrix card).hahaha…punyalah tak tahu..maklumlah baru jer berblogging…Oleh kerana aku tak tahu so baik aku mengaku jer kat pijah yang aku tak tahu nak buat pe…ape lagi pegi la antaq msg kat chat box pijah…after diexplain paham la cik penyu ape die tag…

Tag ni yang aku paham adalah sejenis permainan(betul kew???aku pun tak sure nak gune term mane) tapi yang pastinya aku kene copy beberapa soklan dari blog pijah dan dipaste kat blog aku..lepas dipaste maka aku perlulah menjawab soklan yang ditanya itu..mudah sahaja dong!hehehe

so ni lah jawapan pada tag pijah itu ( pijah ko patut bangga sebab pijah merupakan orang pertama yang tag aku ..hehehe)

List these rules on your blog.

* Share 7 facts about yourself on your blog.
* Tell 7 unspectacular quirks of yours.
* Tag 7 people at the end of your post by leaving
their names as well as links to their blogs.
* Link the person who tagged you.
* Leave a comment for each blogger.

 Share 7 facts about yourself on your blog.
1) aku merupakan penggemar lagu-lagu,cerita dan film  klasik,tradisional serta moden terutama yang ada nilai moral dan scene yang cantik..cukup lengkap! 

2) lagu klasik or tradisional terbaru yang aku suka sekarang ini ialah “rumah kecil tiang seribu” oleh azian mazwan. lagu ni lah yang aku selalu duk dengar dan nyanyi sampai pening kepala housemate aku.

3)aku merupakan penggemar teh o panas yang aku suke minum waktu pagi.

4)aku suka bace pelbagai jenis buku, majalah,novel dan surat khabar terutama autobiografi. buku terbaru yang aku baca ialah buku motivasi travelog dakwah meniti hari esok!

5) aku selalu membayangkan suatu hari nanti aku berpeluang duduk di atas bench ditepi pantai yang udaranya segar dan sepoi-sepoi bahasa sambil ditemani beberapa buah buku!

6) aku suka bercerita sambil ketawa sampai orang tak tahu ape yang aku nak sampaikan..kadang-kadang diorang gelak sebab aku gelak bukan sebab ceritanya!

7) aku mempunyai hati yang sensetif terutama kalau melihat pak cik-pak cik tua ( sebab aku teringat dekat arwah datuk aku)

Tell 7 unspectacular quirks of yours.
ape yang pelik ek ngan aku ni???? tak tahu la…cuma:

1) aku suke lagu-lagu klasik

2)aku kurang gemar cerita orang putih..( sebab ade adegan yang aku tak ske tengok..paham-paham sendiri la ek)

3) aku lebih suka memasak daripada menjahit!

4) kadang-kadang aku suka bersendirian

5) aku suka pergi library ukm kl..kadang-kadang aku bukan pergi studi tapi bace surat khabar atau saje jenguk sebab aku suke tengok buku dan bau buku!

6)aku suke tengok lelaki yang bawak camera ala-ala photographer tuh..wah…ensemnye..machonyer…coolnyer…hehehe

7) aku suke try new foods!

rasenya aku jawab sampai soklan 2 jer kut…

yang the rest tu tak tahu nak tag sape plak…kawan-kawan tak ramai lagi!

maaf la kalo tidak menjawab soalan ye…

~daaaaaaa

 

 

Advertisements

Responses

  1. tihah.. aku tag mu lu.. tapi bukan pasal ni.. mu dok jawab pun.. aku pun dok tau nak gitau gane.. mu dok letok dekpong shout box.. hehe.. dok jawab2 saman aku..

  2. aku tahu dah nime..
    k0 neh sure minat amitabh bachan kan?
    kan?
    haaa…bek lah k0 ngaku jek..
    lalalala~

  3. la ye kew???
    maaf la madam…eh silap..miss aniem…
    aku tak tahu…
    em aku benornyer x reti nak masuk chat box tu..huhuhu
    camne???
    dah p kursus kawen????ngehehehe

  4. ceh apekah ko ni toiek???
    amitab bachan?????hahaha…
    dulu minat la tapi skrang dah die udoh tua..
    tapi ske jugak..hihihi
    than toiek aku dah tgk perfumed nyer movie yang cik mun amik dari ko…
    speechless!

  5. huhu.. time kasih tihah.. psl ska try new fud tu mmg sgt btul.. jeles tgk gmbr tihah mkn..

    hehe..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: